Ralph Thijssen
Sinds twee jaar werkt Ralph Thijssen voor zichzelf. Daarvoor heeft ‘ie 18 jaar voor de gemeente Venlo gewerkt. “Daar hield ik me altijd bezig met vastgoed: bijvoorbeeld het onderhoud van schoolgebouwen, sporthallen en zwembaden.” De gedachte om voor zichzelf te beginnen, speelde al lang in z’n hoofd. “Ik heb dat altijd weggestopt met excuses. Dan was het te druk, had ik angst om de stap te maken of waren er teveel risico’s.”
Aan de slag als zzp’er
Op z’n 41e maakt Ralph uiteindelijk toch de stap. “De kinderen gingen toen naar school. Ik dacht ik ga het nu gewoon doen. Ik heb nu veel ervaring en het voelde goed.” En dus begon hij als zzp’er. Hij werkt nog steeds veel voor gemeentes en richt zich op vastgoed en projectmanagement. ”Ik ontzorg en begeleid gemeenten van A tot Z, vooral bij nieuwbouw, verbouw en duurzaamheidsprojecten. Dat begint met een projectplan en eindigt met de oplevering van de sleutel.”
Na twee jaar is het tijd voor verandering. Ralph heeft z’n eenmanszaak omgezet in een BV. “Mijn doelgroep is de publieke sector, want daar heb ik ervaring in. Duurzaamheid is mijn passie.” Hij heeft een nieuwe bedrijfsnaam en een nieuwe website. Het enige dat nog mist: personeel. “Ik word veel gevraagd, maar kan zelf niks meer aannemen. Ik zit nu op het punt dat ik ondersteuning nodig heb. Dan kan ik meer opdrachten aannemen en dus ook meer impact maken.”
Groeien
Een bedrijf opbouwen, dat is dus het doel van Ralph. “Daarvoor moet ik zelf uit de inhoud.” Maar dat vindt ‘ie niet erg. “Ik vind het leuk werk, maar ik doe het al 20 jaar. Ik heb niet de ambitie om het nog 30 jaar te doen. Ik focus me nu op gemeentes, maar wil graag uitbreiden naar de provincie, het rijk en woningcorporaties. Mijn kracht zit in het plannen en organiseren van projecten, ik zie dat dingen beter en efficiënter kunnen.”
Elke dag leren
Het was best een spannende stap voor Ralph. “Ik heb niet op school geleerd hoe dit allemaal moet. Elke dag leer ik weer. Ik word al veel gebeld voor opdrachten, maar ík word gebeld. Ik wil ernaartoe werken dat ze mijn bedrijf willen. Dat gemeentes denken: ik heb een klus, ik wil Dumaxx bellen.”