Marion Brouwers

In 1968 begon Ad Brouwers met zijn bedrijf, die er toen nog heel anders uit zag dan nu. Hij hield varkens en deed er ook loonwerk bij. Dat loonwerk werd steeds meer, en begin jaren ‘90 gingen de varkens eruit en is het bedrijf omgezet naar loonbedrijf en grondverzet. Zijn zoons werkten van jongs af aan mee in het bedrijf. Een echt familiebedrijf dus. Toen Marion op stap in Zeilberg Louis Brouwers tegen kwam, werkte hij dus al in het bedrijf van z’n vader.

Van steen tot granulaat

Brouwers Recycling bleef maar groeien. Zoals de naam al zegt, is het een recyclebedrijf. Ze vermalen steen tot granulaat. Maar ze doen dus nog meer. Zo handelen ze ook in landbouwmachines, werken af en toe nog voor de gemeente en sinds 2011 hebben ze een weegbrug. “Elk jaar hebben we meer geïnvesteerd in machines, zo zijn we steeds een beetje groter geworden”, legt Marion uit.

Hulp van de kinderen

Voor Marion was het logisch om mee in het bedrijf van haar schoonvader te werken. Negen jaar geleden kreeg Louis een ongeluk waardoor hij niet meer kan werken, dus nam Marion de recycling over. Ze hoeft ook niet alles zelf te doen, want haar kinderen werken ook mee.

Op zondagochtend is ze uiteraard niet aan het werk. Dan staat ze op het voetbalveld. Niet meer als speler, al heeft ze dat wel gedaan. Tegenwoordig is ze leidster van Dames 1, waar haar dochter Lisa ook in speelt.

Verschillende werkzaamheden

Het is een breed bedrijf, en dus is ook elke dag anders. “Mensen komen puin brengen, ik ben bezig met de onderhoud van machines, dan ga ik bomen en planten water geven voor de gemeente”, vertelt Marion. Daarnaast doet ze ook nog altijd de administratie van het bedrijf.

Familiebedrijf

Hoewel het bedrijf door de jaren heen dus veel veranderd is, zijn er ook dingen hetzelfde gebleven. Zo is het bijvoorbeeld nog altijd een familiebedrijf. Haar zoons Dirk en Daan werken al mee en nemen het later misschien ook wel over. Ook haar dochter Lisa helpt een handje mee. “Zij heeft ook haar vrachtwagenrijbewijs en brengt weleens een lading weg.” Het ziet ernaar uit dat dit familiebedrijf dus nog wel even zal blijven bestaan.

Terug