Ethel Freriks
Twee sollicitaties had Ethel verstuurd. Toen ze niet aan werd genomen, was het voor haar heel simpel. “Ik dacht: ‘ik kan beter voor mezelf beginnen’”, vertelt ze. En dat deed ze dus ook. Ze opende een lunchroom in Helmond. Ethel groeide immers op in een horecafamilie, dus dat is met de paplepel ingegoten. Bijna 23 jaar later verkoopt ze de zaak en trekt ze de deur voor het laatst achter zich dicht, op zoek naar een andere uitdaging. “Wat er ook zou gebeuren, dit ging ik nooit meer doen.”
Horecabloed
Maar ja, bloed kruipt waar het niet gaan kan. Via via kwam Ethel al snel weer in de horeca terecht. Toen het pand in de Dorpsstraat vrij kwam en eigenaar Luc Vriens vroeg om samen te brainstormen, was het idee voor Mooi Weer al snel ontstaan. “Ik vond het toch wel leuk om weer te beginnen”, vertelt ze. “Ik sta op de werkvloer, Luc doet al het andere. Voor mij is dat perfect, en voor hem ook.”
In 2021 opent Ethel de deuren van Mooi Weer. “Ik heb dit altijd een mooie locatie gevonden”, zegt Ethel. “En ik heb Bakel ook altijd heel fijn gevonden.” Geen onbekend terrein voor haar, want ze heeft een paar jaar in Bakel gewoond en inmiddels woont ze in Milheeze. De afgelopen jaren heeft ze ook van deze lunchroom weer een succes gemaakt. “Het is meer dan ik had verwacht. Ik vond het leuk om weer klein te beginnen, met een klein team. Maar het is al geen klein team meer.”
Gezellig en gemoedelijk
Dat is niet erg, want zoals al eerder gezegd: horeca zit in haar bloed. “Dat is echt zo. Ik ben echt een horecamens. Het is altijd leuk en gezellig.” En die gezelligheid is precies wat belangrijk is. “Contact met de mensen, zo geweldig. Ik vind het fijn als mensen het gezellig vinden om hier te zitten en het eten lekker vinden. Hier lopen mensen gewoon naar de keuken om medewerkers te bedanken. Dat vind ik geweldig.”
Goede gerechten
Die mensen komen natuurlijk niet voor niks. Blijven luisteren en blijven kijken naar de gasten is belangrijk volgens Ethel. Naast de gezelligheid en de sfeer is natuurlijk een goede kaart ook belangrijk. Met daarop bijvoorbeeld lekkere soepen en een salade met kip, de favoriet van Ethel. “Die is simpel, maar wel heel lekker.”